Judit
3 °C
7 °C

Orbán szlovén szövetségesét is elítélte a bíróság

2018.11.23. 21:12 Módosítva: 2018-11-23 21:13:23

Nem jogerősen 3 hónapos felfüggesztett börtönbüntetést kapott Janez Jansa, a szlovén ellenzéki SDS elnöke, ", amely megemlíti, hogy a bevándorlásellenes politikus "barátja és politikai szövetségese a magyar miniszterelnöknek". 

Az SDS politikusát azért idézték bíróság elé, mert a közszolgálati Slovenija két munkatársát, Mojce Šetinc Pašeket és Eugenije Carlt gyalázta a twitteren. A férfi azt írta a két női alkalmazottra, hogy a nyilvános ház egyes Facebook-oldalai Evgenija C. és Mojca P. Š. kiszolgált prostituáltak olcsó szolgáltatásait kínálják, írja a 24.hu.

Nem sikerült bocsánatot sem kérnie úgy, hogy azt a felperesek elfogadhassák, ügyvédjük szerint inkább volt a bocsánatkérés szarkasztikus. A bíróság a büntetést egy évre felfüggesztette, Jansának az eljárás költségeit meg kell fizetnie.

Carl szerint Jansa tweetje szörnyű és brutális, aminek alapvető szándéka az ő és Šetinc Pašek megalázása, illetve diszkreditálása volt. Jansa szavai abszurdak, ezzel személyemben sértett meg, de nőként és újságírónőként is. Sok kárt okoztak nekem a szavai", idézi a 24.hu.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?