Friderika
3 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Spanyolországban csak visszaélésnek számít, ha megerőszakolnak egy részeg nőt

2018.11.23. 20:44

Óriási felháborodást váltott ki Spanyolországban egy bírósági ítélet, ami felmentett két férfit a nemi erőszak vádja alól annak ellenére, hogy bizonyítottan megerőszakoltak egy részeg nőt. A két támadó az áldozat nagybátyja és unokaöccse volt, írja a BBC.

A két férfi egy szórakozóhelyen találkozott a tinédzser nővel, aki antidepresszánsokat szedett és az eset időpontjában alkoholt is fogyasztott. A támadók egy mellékutcába vitték az áldozatot, majd ott a beleegyezése nélkül mindketten megerőszakolták.

a bíróság szerint azonban a nő annyira sebezhető állapotban volt, hogy bár sírva könyörgött a támadóknak, azoknak nem kellett fizikai erőszakot vagy kényszert alkalmazniuk az aktushoz. 

Ezért a nőt nem megerőszakolták, csak szexuális visszaélést követtek el ellene, így 15 év helyett csak 4,5 év börtönt kaptak a támadók. A felháborodott emberek az ítélet miatt több mint 200 tüntetést terveznek a hétvégén Spanyolországban. 

Nem ez az első ilyen eset az országban idén, fél éve egy madridi lány öt erőszaktevője kapott enyhített büntetést azért, mert a bírók szerint nem erőszak, csak visszaélés történt.