Véget ért Kalifornia történetének legpusztítóbb tűzvésze

K EPA20181118008
2018.11.26. 05:32

Kaliforniában mindenütt sikerült megfékezni a több mint két hét óta pusztító tűzvészt - írja az MTI. 

A Kalifornia történetének legpusztítóbb tűzvészeként  emlegetett katasztrófa 88 halálos áldozatot követelt és még mindig 249 az eltűntek száma - jelentette be vasárnap a kaliforniai erdészeti és tűzvédelmi hivatal. (Korábbi híradások 1300 eltűntről számoltak be, de időközben sokan előkerültek.)  

A november 2-án fellobbant tüzekben Kalifornia északi vidékein mintegy 14 ezer lakóépület és további, több mint 5000 épület dőlt romba vagy égett porig, a Los Angeles környékén pusztító - és már szerdán megfékezett - tűzvésznek pedig három halálos áldozata volt, a lángok 1500 épületet tettek tönkre.

A szerda óta folyamatosan zuhogó eső a tűzoltók munkáját ugyan segítette, ám a mentést nehezítette. Több helyen is kisebb földcsuszamlások voltak, vasárnap a hatóságok áradások veszélyére figyelmeztettek. 

       

A mentési munkálatok vasárnap is folytatódtak, a mentők, a tűzoltók és a különlegesen kiképzett kutyákkal dolgozó rendvédelmi erők tervszerűen fésülik át a tűzvész sújtotta területeket. Az északi Butte megye seriffjének hivatala drónokkal készített felvételeket a katasztrófa helyszíneiről, az elpusztult vagy "csak" erősen károsodott településekről, az úthálózatról, és az illetékesek azt remélik, hogy az így készült részletes felvételek értékes információkkal segítik majd a mentésben dolgozókat.

Borítókép: Donald Trump amerikai elnök (b) az erdőtűzben elpusztult negyedet látogat meg a kaliforniai Malibuban 2018. november 17-én. MTI/EPA/LOS ANGELES TIMES/GENARO MOLINA  • Hírek
  • Árfolyam