Ilona
17 °C
31 °C
Index - In English In English Eng

Brazília harcot hirdet klímaváltozással kapcsolatos rémhírek és a marxizmus ellen

2018.11.27. 21:17

A megválasztott brazil elnök, Jair Bolsonaro leendő külügyminisztere, Ernesto Araújo egy brazi hetilapnak írt cikke szerint az ország harcot hirdetett a marxista ideológiával, ezen belül az éghajlatváltozással kapcsolatos rémhírterjesztéssel szemben. 

"Fel akarom számolni a a marxista ideológiát Brazília külpolitikájában. Ez volt a fő küldetés, amellyel az elnök megbízott engem" - írta Araújo a Gazeta do Povo brazil hetilapban, de itt még egyáltalán nincs vége.  

Szerinte a Brazíliát 13 éven keresztül irányító Munkáspárt  az ország külpolitikáját egy olyan eszközzé változtatta, amellyel marxista ideológiáját terjeszthette. 

A leendő külügyminiszter szerint a Munkáspárt a marxista elemeket igyekezett bevezetni Brazília külkapcsolataiba. Ezek között említette az éghajlatváltozással kapcsolatos rémhírterjesztést is.

De vannak itt még más dolgok is: 

  • marxista elemként említette az abortuszról folytatott és keresztényellenes vitákat és a népek identitásának megsemmisítését a korlátlan bevándorlás által. 
  • célja a többi között az is, hogy véget vessenek a brutális gazdasági hatalomátadásnak a marxista országok javára,  ezzel kapcsolatban utalt Kubának és Venezuelának nyújtott brazil pénzügyi támogatásra. 

A szélsőjobboldali Bolsonaro megválasztott brazil elnök november 14-én nevezte ki kormánya leendő külügyminiszterének Araújót.

Araújó blogján csodálatát fejezte ki Donald Trump amerikai elnök iránt, akit

a nyugati civilizáció, annak keresztény hite és nemzeti hagyományai megmentőjének nevezett a kulturális marxizmus által népszerűsített globalizmussal szemben.

(MTI)