Árpád
-2 °C
3 °C

Putyin: Kijevben akár csecsemőket is ehetnének, ha kellően oroszellenesek

2018.11.28. 14:27 Módosítva: 2018-11-28 14:36:01

Az elmúlt napok történései után az orosz elnök, Vlagyimir Putyin is megszólalt a kercsi incidenssel kapcsolatban, és rögtön arról beszélt, hogy Kijevben akár csecsemőket is ehetnének, amíg oroszellenesek maradnak, emellett pedig tartotta Moszkva álláspontját, azaz, hogy az ukrán fél provokálta ki az egészet – írja az RT.

Ha csecsemőket kérnének reggelire, valószínűleg fel is szolgálnák nekik a csecsemőket, és azt mondanák, hogy nincs ezzel semmi baj, hiszen éhesek. Ez egy nagyon megfontolatlan hozzáállás, aminek nem lesz jó vége. Az ukrán vezetés öntelt, mert nincs rajtuk nyomás, hogy politizáljanak, vagy megpróbáljanak kialakítani egy normális gazdaságpolitikát.

– mondta Putyin az orosz állami tévé jelentése szerint, utalva arra, hogy szerinte Kijev bármit megtehet, amíg kellően oroszellenesek.

Az orosz elnök úgy látja, a kercsi incidens is annak köszönhető, hogy az ukránok szövetségesei nem hajlandóak kérdőre vonni Ukrajnát, amíg Kijev konfrontálódik Moszkvával, ez utóbbit pedig elég eredményesen is csinálja az ukrán vezetés, mert "más dolguk nincs is".

Putyin azt is elmondta, hogy a három ukrán hajó lefoglalása, és az erre válaszul Ukrajnában bevezetett hadiállapot Porosenko ukrán elnök piszkos játéka, aki így akarja elhallgattatni politikai ellenfeleit a márciusi elnökválasztás előtt. Az elnök egyébként fenntartotta Moszkva korábbi állítását, vagyis, hogy Ukrajna előre eltervezetten provokálta ki az egész ügyet.

Az orosz-ukrán válsággal korábban ebben a cikkben foglalkoztunk bővebben:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?