Judit
2 °C
7 °C

Klímaváltozás? Ha körbenézünk, látjuk, hogy tiszta a víz, és tiszta a levegő!

2018-11-17T130738Z 1215528851 RC1F44750C40 RTRMADP 3 USA-TRUMP
2018.11.28. 06:13

Donald Trump még nem döntött arról, találkozik-e Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az Argentínában tartott G20-as országcsoport hétvégén Argentínában tartandó csúcsértekezletén - ezt maga az amerikai elnök mondta a The Washington Postnak kedden délután adott interjújában. Trump előbb még megvárja a nemzetbiztonsági tanács "teljes jelentését" az Oroszország és Ukrajna között a Kercsi-szorosban vasárnap történt incidensről, mely során orosz tengeri határőr-egységek szerintük a szabályokat be nem tartó ukrán hajóra nyitottak tűzet, és elfogtak 24 ukrán tengerészt.

Ez a jelentés lesz a döntő. (...) Talán nem is lesz találkozó.

Az elnök az interjúban ismét megkérdőjelezte a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) értékelését, miszerint Mohamed bin Szalmán, Szaúd-Arábia koronahercege rendelte volna el Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró meggyilkolását. Leszögezte: végiggondolta a koronaherceg többször megismételt cáfolatát, és ez is szerepet játszott abban, hogy úgy döntött, fenntartja a szoros szövetségesi viszonyt Rijáddal. Szalmán hercegre utalva ismét azt hangoztatta:

Talán ő tette, talán nem ő tette. De cáfolja. És a körülötte lévők is cáfolják. És egyébként a CIA sem mondta ki teljes határozottsággal, hogy ő tette.

Trump annak ellenére ragaszkodik szövetségese védelméhez, hogy republikánus és demokrata törvényhozók egyaránt állították, hogy őket meggyőzték a titkosszolgálati jelentések a szaúdi trónörökös felelősségéről.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Klímaváltozás? Ha körbenézünk, látjuk, hogy tiszta a víz, és tiszta a levegő!

Doald Trump szerint ő túl okos ahhoz, hogy mindent elhiggyen. A kercsi incidens miatt elmaradhat a Putyinnal esedékes csúcs.

1180 · Nov 28, 2018 06:13am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Az elnök több más kérdésben is megnyilvánult:

  • bírálta a jegybank szerepét betöltő központi tartalékrendszer (a Fed) vezetőjét. Az elnök az általa jelölt és kinevezett Jerome Powellt és a jegybank kamatpolitikáját tette felelőssé a tőzsde elmúlt napokban tapasztalt visszaeséséért és a General Motors autóipari óriás gyárbezárásaiért.
  • megismételte, hogy nem hiszi el a klímaváltozásról  - saját kormányzata által - összeállított kormányközi jelentést.  Trump leszögezte, hogy szerinte a klímaváltozást nem az ember okozza, és nem hisz abban sem, hogy a tudóstársadalomban egyetértés uralkodna ez ügyben (az elnök konkrétan nem mondott igazat, mert a publikációk több mint 97 százaléka egyetért a kérdésben). Az elnök megdöbbentő érvelését érdemes idézni: "A probléma az, hogy nagyon sok embernek, köztük nekem is, nagyon magas az intelligenciaszintje, de nem szükségszerűen hiszünk el mindent"

ha körbepillantunk, akkor azt látjuk, tiszta a levegő és tiszta a víz is.

  • Trump megerősítette: Egyáltalán nem áll szándékában akadályt gördíteni a Robert Mueller vezette bizottság munkája elé. Mueller annak a különbizottságnak a vezetője, amely arra hivatott, hogy feltárja, összejátszottak-e az elnök 2016-os elnökválasztási kampánycsapatának a munkatársai az oroszokkal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?