Orsolya
5 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Klímaváltozás? Ha körbenézünk, látjuk, hogy tiszta a víz, és tiszta a levegő!

2018-11-17T130738Z 1215528851 RC1F44750C40 RTRMADP 3 USA-TRUMP
2018.11.28. 06:13

Donald Trump még nem döntött arról, találkozik-e Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az Argentínában tartott G20-as országcsoport hétvégén Argentínában tartandó csúcsértekezletén - ezt maga az amerikai elnök mondta a The Washington Postnak kedden délután adott interjújában. Trump előbb még megvárja a nemzetbiztonsági tanács "teljes jelentését" az Oroszország és Ukrajna között a Kercsi-szorosban vasárnap történt incidensről, mely során orosz tengeri határőr-egységek szerintük a szabályokat be nem tartó ukrán hajóra nyitottak tűzet, és elfogtak 24 ukrán tengerészt.

Ez a jelentés lesz a döntő. (...) Talán nem is lesz találkozó.

Az elnök az interjúban ismét megkérdőjelezte a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) értékelését, miszerint Mohamed bin Szalmán, Szaúd-Arábia koronahercege rendelte volna el Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró meggyilkolását. Leszögezte: végiggondolta a koronaherceg többször megismételt cáfolatát, és ez is szerepet játszott abban, hogy úgy döntött, fenntartja a szoros szövetségesi viszonyt Rijáddal. Szalmán hercegre utalva ismét azt hangoztatta:

Talán ő tette, talán nem ő tette. De cáfolja. És a körülötte lévők is cáfolják. És egyébként a CIA sem mondta ki teljes határozottsággal, hogy ő tette.

Trump annak ellenére ragaszkodik szövetségese védelméhez, hogy republikánus és demokrata törvényhozók egyaránt állították, hogy őket meggyőzték a titkosszolgálati jelentések a szaúdi trónörökös felelősségéről.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Klímaváltozás? Ha körbenézünk, látjuk, hogy tiszta a víz, és tiszta a levegő!

Doald Trump szerint ő túl okos ahhoz, hogy mindent elhiggyen. A kercsi incidens miatt elmaradhat a Putyinnal esedékes csúcs.

1180 · Nov 28, 2018 06:13am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Az elnök több más kérdésben is megnyilvánult:

  • bírálta a jegybank szerepét betöltő központi tartalékrendszer (a Fed) vezetőjét. Az elnök az általa jelölt és kinevezett Jerome Powellt és a jegybank kamatpolitikáját tette felelőssé a tőzsde elmúlt napokban tapasztalt visszaeséséért és a General Motors autóipari óriás gyárbezárásaiért.
  • megismételte, hogy nem hiszi el a klímaváltozásról  - saját kormányzata által - összeállított kormányközi jelentést.  Trump leszögezte, hogy szerinte a klímaváltozást nem az ember okozza, és nem hisz abban sem, hogy a tudóstársadalomban egyetértés uralkodna ez ügyben (az elnök konkrétan nem mondott igazat, mert a publikációk több mint 97 százaléka egyetért a kérdésben). Az elnök megdöbbentő érvelését érdemes idézni: "A probléma az, hogy nagyon sok embernek, köztük nekem is, nagyon magas az intelligenciaszintje, de nem szükségszerűen hiszünk el mindent"

ha körbepillantunk, akkor azt látjuk, tiszta a levegő és tiszta a víz is.

  • Trump megerősítette: Egyáltalán nem áll szándékában akadályt gördíteni a Robert Mueller vezette bizottság munkája elé. Mueller annak a különbizottságnak a vezetője, amely arra hivatott, hogy feltárja, összejátszottak-e az elnök 2016-os elnökválasztási kampánycsapatának a munkatársai az oroszokkal.