Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Az ausztrál diákoknak elegük van abból, hogy a kormányuk nem cselekszik a klímaváltozás ellen

47057868 350126752483043 8162047714926788608 o
2018.11.30. 07:34

Több ezer diák sétált ki ebédidőben az iskolából Ausztráliában, hogy a kormány klímaváltozással kapcsolatos tétlensége miatt tüntessen. A fiatalok több nagyvárosban is tüntettek, például Melbourne-ben, Brisbane-ben, Perth-ben és Sydney-ben. A Reuters tudósítása szerint az ausztrál miniszterelnök lemondását is követelték azután, hogy egyik minisztere arról beszélt nemrég, hogy vesztésre állnak a klímaváltozással szemben. 

A tüntetések egyik vezetője szerint ez még csak a kezdet, további megmozdulásokat fognak tartani, egészen addig, amíg nem történik valami az ügyben. Ausztrália a világ egyik legnagyobb szén-dioxid kibocsátója, mivel az ország energiaellátása nagyrészt szénerőművekre támaszkodik. A konzervatív ausztrál kormány idén lazította elköteleződését a párizsi klímaegyezmény betartása iránt. 

(Borítókép: School Strike 4 Planet / Facebook) 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?