Natália
1 °C
7 °C

Merkel jegyzetein szórakozik Ausztrália

2018.12.03. 09:35

Angela Merkel német kancellár először találkozott az augusztus óta hivatalban lévő ausztrál kormányfővel, Scott Morissonnal. Önmagában ez nem lett volna túl nagy hír Ausztráliában, csakhogy Merkel - amikor leült Morisson mellé - áttanulmányozott néhány jegyzetet, amiben a kollégái összeállították, kicsoda is a tárgyalópartnere. 

Az, hogy a politikusokat ilyen háttéranyagokkal készítik fel egy-egy találkozásra, a világ legtermészetesebb dolga. Ez esetben annyi az újdonság, hogy Merkel akkor olvasta a jegyzeteket, amikor Morisson már mellette ült, ráadásul le is fotózták a papírokat, amin az ausztrál kormányfő fényképe is rajta volt. Ez alapján úgy tűnhetett, hogy Merkel fel sem ismerte volna Morissont, pedig valójában csak arról van szó, hogy az efféle háttéranyagokhoz hozzátartozik a kép is.

Sajtóbeszámolók szerint az ausztrál kormányfőt egyáltalán nem zavarta, hogy Merkel ott készült fel belőle. 

( BBC )

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?