A szaúdi trónörökös ölette meg Dzsamál Hasogdzsit amerikai szenátorok szerint

2018.12.04. 20:55

Amerikai szenátorok szerint egyértelmű, hogy Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös áll Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró meggyilkolása mögött. A szenátorok azután nyilatkoztak az ügyről, hogy Gina Haspel, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója kedden zárt körű tájékoztatót tartott.

Meg sem fordul a fejemben, hogy nem a trónörökös rendelte el a gyilkosságot

– mondta Bob Corker, a külügyi bizottság republikánus vezetője, majd hozzátette: egy bírósági tárgyaláson "30 perc alatt" elítélnék gyilkosságért Mohamed bin Szalmánt. Lindsey Graham, dél-karolinai republikánus szenátor szerint pedig "szándékosan vaknak kellene lenni, hogy ne azt a következtetést vonjuk le, a gyilkosságot MBS irányítása alatt álló emberek tervezték és követték el".

A CIA-nál ugyanakkor óvatosabban fogalmaztak: szerintük valószínűleg a trónörökös rendelte el Hasogdzs) halálát, ugyanakkor nincs közvetlen bizonyítékunk arra, hogy a herceg gyilkosságra adott parancsot.

Rijád tagadta, hogy a hercegnek bármilyen formában köze lett volna a szaúdi újságíró október 2-án, Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusán történt meggyilkolásához. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport