Judit
2 °C
7 °C

Műholdas felvételek bizonyítják, hogy Észak-Korea bővíti atomfegyvereit

2018.12.06. 00:12

Új műholdas felvételek kerültek a CNN birtokába, amelyek azt mutatják, hogy Észak-Korea markánsan megnövelte az egyik fő, hegyek közé telepített rakétakilövő bázisát. A felvételek némileg árnyalják Amerika diplomáciai sikereit, és azt mutatják, hogy a gyakorlatban nem annyira voltak eredményesek az atomfegyverkezés területén történt több hónapos tárgyalások, ugyanis a bővítések Trump és Kim Dzsongun Szingapúri találkozója után is folytatódtak. 

A felvételek bizonyítják, hogy a Yeongjeo-dong bázis és egy környező, eddig ismeretlen terület is aktívan fejlődik, miközben a nyilvánosság előtt hónapok óta a lefegyverzés látszatát kelti Washington és Phenjan. A legnagyobb megrökönyödést az eddig ismeretlen bázis okozta, ami hét mérföldre (nagyjából 11 kilométerre) fekszik párjától. A hatóságok egyelőre azt próbálják megfejteni, hogy pontosan milyen kapcsolatban van a két bázis egymással, és hogy melyik van alárendelve a másiknak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?