Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-8 °C
3 °C

Társa golyója miatt halt meg a kaliforniai lövöldözés hős rendőre

2018.12.07. 22:19

November elején egy 12 halálos áldozatot követelő lövöldözés volt a kaliforniai Thousand Oaks egyik bárjában, ahol éppen egyetemistáknak tartottak bulit, amikor egy egykori tengerészgyalogos belépett a helyre, és válogatás nélkül elkezdte lőni az embereket.

A helyszínre kiérkező egyik első rendőr a nyugdíjazás előtt álló Ron Helus seriffhelyettes volt, aki több lövést is kapott, a kórházba szállítás után halt meg.

A seriffhelyettes halálát feltáró vizsgálat most zárult le, így kiderült, hogy Helus összesen hat lövést kapott. Öt golyót a támadó lőtt ki rá, ezek súlyos, de valószínűleg túlélhető sérüléseket okoztak. A hatodik golyóval egy meg nem nevezett közlekedési rendőr találta el, és a halottkémi jelentés szerint egyértelműen ez a lövés okozta a seriffhelyettes halálát: a szívét érte.

A rendőrség kiemelte, hogy a két rendőr hősies áldozatvállalására volt szükség, hogy a lövöldözésben ne haljon meg több ember, illetve, hogy ez az egy golyó volt, ami eltévedt. Hangsúlyozták, hogy borzalmas volt a helyzet a bárban, a két rendőr nélkül ki tudja, mi lett volna, a közlekedési rendőr érdemeit nem csorbítja, hogy egy borzasztó helyzetben volt egy nagyon szerencsétlen lövése.

(New York Post)  • Vennék
  • Hírek