Menyhért, Mirjam
17 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

A kaliforniai tűzvész után egy hónapig őrködött egy kutya a ház romjai körül

2018.12.09. 00:24 Módosítva: 2018.12.09. 00:37

Egy Madison nevű Anatóliai juhászkutya a kaliforniai tűzvész után egy hónapig őrködött gazdája házának romjai körül. Az eb a szinte teljesen elpusztult Paradise városában várta meg, amíg  gazdája a múlt héten visszatért.  

Andrea Gaylord, a ház tulajdonosa november 8-án menekült el a tűzvész elől. Ezután értesített egy állatvédő szervezetet, hogy próbálják megtalálni a kiürített  területen a kutyáját. Az állatvédők rá is bukkantak a romok között bóklászó Madisonra, de befogni nem tudták, mert a kutya nem volt hajlandó közel menni hozzájuk, végig biztos távolságban maradt tőlük.

Shayla Sullivan,  az egyik aktivista ezután rendszeresen vitt vizet és élelmet a ház romjait őrző állatnak. Később kiderült, hogy Madison testvére, Miguel is túlélte a katasztrófát. Őt egy állatotthonban találták meg, ahol a tűz elől elmenekült állatokat gyűjtötték össze. 

Amikor a ház tulajdonosa a héten visszamehetett a házához, magával vitte Madison testvérét is. "Képzeljék el ezt a hűséget! Itt várt meg minket a lehető legrosszabb körülmények között. Az állati ösztöne azt súgta, hogy őrizze a területét, amelynek mi is részei vagyunk" - mondta az ABC10-nek  Andrea Gaylord.

A heteken át tomboló kaliforniai erdőtüzekben 85 ember halt meg.