Egy 15 éves fiú miatt taposták halálra egymást az olasz klub vendégei

2018.12.10. 10:33

Mint megírtuk, hat embert tapostak halálra egy olaszországi éjszakai klubban szombatra virradóra. Az Adriai-tenger partján fekvő Anconában az okozott pánikot, hogy valaki könnygázt fújt szét a teremben, egy koncert alatt.  Az ezer fős tömeg tülekedésében száz ember is megsérült.

2018-12-08T044349Z 829637224 RC1C19F68140 RTRMADP 3 ITALY-STAMPE
Fotó: Handout / Reuters

Az olasz rendőrség hétfőn azt jelentette be, hogy őrizetbe vettek egy 15 éves fiút, a gyanú szerint ő fújta szét a paprikaspray-t a klubban. Sajtóértesülések szerint a fiúnál kokaint és heroint is találtak a rendőrök. A gyanúsítottat szemtanúk leírása alapján azonosították, terhelő videofelvétel ugyanis nem áll a hatóságok rendelkezésére.

Azt feltételezik, hogy a fiú eredetileg lopni akart a klub vendégeitől, és emiatt fújt a paprikaspray-vel. Az egyik verzió szerint kiszakított valakinek a nyakából egy arany láncot, és ezután fújta meg a spray-t. A másik szerint vagánykodott, mivel a fiatalok között divatként terjed hogy a koncerteken paprikaspray-t fújnak egymásra.

A spray-t fújó fiú pánikot okozott ki a közönségben: a majdnem kizárólag tinédzserekből álló tömeg kiáramlott a teremből, de súlyuk alatt az egyik kijárati rámpa összeomlott. A tömeg agyonnyomott 5 fiatalt és az egyikük édesanyját, aki testével védte meg 11 éves lányát. A hét súlyos sérültből négynek még mindig válságos az állapota.

Corinaldo kisváros Lanterna Azzurra szórakozóhelyét a hatóságok lezárták. A legfrissebb információk szerint a 469 férőhelyes diszkóba 680 jegyet adtak el, de a jelenlevők szerint ennél is sokkal többen voltak.

Frissítés 12:30-kor: Úgy tűnik, valóban divat lefújni egymást paprikaspray-vel Olaszországban. Hétfőn az északolasz Pavia egyik szakközépiskolájából 30 diákot szállítottak kórházba. Az első hírek szerint a tanulók paprikaspray-t fújtak egymásra.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport