Gizella
9 °C
15 °C

Kovács Zoltán: Nem az emberek, hanem celebaktivisták vonulnak Budapest utcáin

2018.12.18. 09:33

Nagyot ment Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a túlóratörvény elfogadását követő tüntetések külföldi nyilvánosságnak való megmagyarázásában.

Előbb a CNN-nek nyilatkozott:

  • Ecsetelte, hogy az ellenzék nem képviseli a magyarok többségét, és a pár száz vagy pár ezer tüntető egy, a kormány ellen szervezett politikai akció részese.
  • A neves amerikai hírcsatorna riporterének szegezte a vádat, miszerint „megválogatott jelenteket” mutatott be az „állítólagos” rendőri erőszakról, amely valójában az erőszakos tömeg viselkedésének a következménye. A nemzetközi média bezzeg az ország hatalmas gazdasági növekedéséről, a reálbérek két számjegyű növekedéséről és az alacsony munkanélküliségről nem számol be.
  • A magyar kormánypárt által elfogadott jogszabályokkal szembeni sorozatos uniós kifogásokra azt reagálta, hogy ezek a jogszabályok „megfelelnek az uniós jognak”, a bírálatok pedig a Soros György által támogatott vagy hozzá köthető nem kormányzati szervezetektől érkeznek.
  • Az értetlenkedő visszakérdezésre, hogy a kormány miért foglalkozik annyit Soros Györggyel, azt válaszolta,

nem Soros György aggasztja a kormányt, hanem a demokratikus felhatalmazás nélküli milliárdos politikai összeesküvései.

  • Kovács a New York Times budapesti riportjában is megszólalt, itt is leszögezte, a tiltakozásoknak egyáltalán nincs társadalmi támogatottságuk, és nem az átlagemberek, hanem elkeseredett ellenzéki képviselők és „celebaktivisták” akciójáról van szó

Sting és Shaggy ingyenes koncertjén is többen voltak, mint vasárnap este Budapest utcáin.