Sára, Márió
-4 °C
5 °C

Leopárd ölt meg egy hároméves fiút Indiában

2018.12.18. 19:07

Leopárd ragadott el otthonából és ölt meg egy hároméves fiút Indiában, a gyermek fej nélküli tetemét kedden adták át a szülőknek vadvédelmi illetékesek, írja az MTI.

A fiú házuk konyhájában volt édesanyjával, amikor a leopárd beosont az épületbe és elragadta a gyermeket, magával vonszolta a közeli erdőbe, közölték az észak-indiai Dzsamu és Kasmír állam vadvédelmi illetékesei.

Két hónap alatt ez volt a harmadik leopárdtámadás a térségben, december 7-én egy nyolcéves fiút mart egy halálra. 

A vadvédelmi hatóságok engedélyt kértek a leopárd kilövésére, altatólövedékkel felszerelkezve kutatnak az állat után. "Ez egy erdős térség, az emberek betelepültek az állatok élőhelyére, ezért történnek ilyen balesetek", mondta egy helyi vadőr. 

Becslések szerint mintegy 12-14 ezer leopárd él Indiában. 2017-ben mintegy 431 állatot öltek meg, főként vadorzók, akik a leopárd testrészeivel kereskednek. Hivatalos adatok nincsenek arról, hány embert ölt meg leopárd a dél-ázsiai országban, de szakemberek szerint évente több százra tehető a halálos támadások száma. 

Pár napja egy meditáló buddhista szerzetest ölt meg leopárd Maharashtra államban, abban a térségben az volt az ötödik ilyen támadás ebben a hónapban.