Zsófia
15 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Orbán: A bot másik végén vagyunk

2018.12.18. 09:40

Orbán Viktor Bécsben az EU–Afrika Fórum előtt nyilatkozatot adott, amiben azt mondta, hogy jó esély van a magyar stratégiai irányvonal megerősítésére, miszerint a segítséget kell Afrikába vinni, és nem pedig a bajt behozni ide, Európába, és különösen nem Magyarországra.

Az ENSZ globális migrációs csomagjával kapcsolatban a kormányfő azt mondta, többen vannak az ENSZ-ben azok, akik kibocsátó országok, vagyis olyan országok, ahonnan migránsok érkeznek Európába. Ezért nagyon valószínű, hogy az ENSZ többsége a migráció támogatása mellett foglal állást.

Mi azonban az érem másik oldalához tartozunk, a bot másik végén vagyunk, mi nem szeretnénk migrációt Magyarországon. Ezért mi semmilyen szerződést nem írunk alá, amely nemzetközi szinten elismeri, támogatja, bátorítja és finanszírozza a migrációt.

A bécsi fórum középpontjában az Afrika és az EU közötti gazdasági együttműködés javítása áll, különös tekintettel a digitalizációra és az innovációra. Napirenden lesznek továbbá klímaváltozással összefüggő kérdések, valamint afrikai befektetési programok, amelyek célja, hogy segítsék az afrikai lakosság helyben maradását.