George H. W. Bush elnök titokban 10 évig támogatott egy Fülöp-szigeteki kisfiút

2018.12.20. 11:22

A néhai George H. W. Bush amerikai elnök álnéven 10 éven át szponzorálta egy Fülöp-szigeteki fiú tanulmányait és megélhetését – számolt be róla a BBC alapján az MTI.

George Herbert Walker Bush, a 41. amerikai elnök 94 évesen novemberben hunyt el. Csak halála után derült ki, hogy titokban, álnéven, egy jótékonysági szervezeten keresztül hosszú ideig támogatott egy rászoruló gyereket.

Bush álnevet használt, és a fiúnak, amikor hétévesen felkarolta, fogalma sem volt róla, hogy ki segít neki valójában. Timothy csak 17 éves korában tudta meg a Compassion International jótékonysági szervezettől, hogy Bush járult hozzá tanulmányaihoz és mindennapi megélhetéséhez. Az elnök leveleket is írt a fiúnak, ezek közül néhányat a szervezet a Colorado Springs Gazette napilapban publikált.

A néhai elnök 2001-ben, egy washingtoni karácsonyi koncerten szerzett tudomást a jótékony szervezet tevékenységéről és a személyes támogatás működéséről. Valószínűleg

azért nem fedte fel magát Timothynak, mivel attól tartott, hogy célpontba kerülhet, ha megtudják, hogy egy volt amerikai elnökkel levelezik.

Még Bush családja sem tudott róla, hogy az elnök levelezett a fiúval, Bush szintén amerikai elnök fia, George W. Bush 2008-ban, egy állami fogadáson tőle tudta meg. Felidézte, hogy Laura Bush, a first lady meghatódott, az elnök pedig pillanatnyi hallgatás után azt mondta: „igen, ez apámra vall".

A levelek mellett Bush ajándékokat, köztük művészeti kellékeket is küldött. Timothy üzeneteiben ezeket rendre meg is köszönte. Timothy később elmondta, nagy hatással volt az életére, amikor megtudta, kivel is levelezett valójában, és ki támogatta.  • Tippek
  • Betét