Lövöldözés volt Bécs belvárosában

2018-12-21T141621Z 1244759093 RC19D866BE00 RTRMADP 3 AUSTRIA-SEC
2018.12.21. 14:13 Módosítva: 2018.12.21. 15:49

A bécsi rendőrség szerint 13:30 körül lövések dördültek el Bécs belvárosában, a Lugeck téren, a Figlmüller étterem mellett. Két ember súlyosan megsérült a lövésektől, az osztrák Kurir szerint egyikük belehalt a sérülésbe. A lap szerint mindkét sérültet a fején érte a lövés, öt lövést adtak le. 

Az osztrák rendőrség pár órával az eset után kijelentette, hogy nem terrortámadás történt. Azt írták, célzott bűncselekmény (leszámolás) történhetett, és nincsenek veszélyben olyan emberek, akik nem voltak érintettek az incidensben.

A támadó ellen hajtóvadászatot indítottak, és el is kaptak valakit, de még nem erősítették meg, hogy tényleg a támadó az. Egy közeli fodrászatból láttak mindent, és tökéletes személyleírást tudtak adni a támadóról, ami alapján megfogták a feltételezett lövöldözőt. 

Az áldozatok
Az áldozatok
Fotó: Handout / Reuters

Figyelem!

Figyelem, csak erősebb idegzetűeknek

Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Egy litván szemtanú szerint a lövöldözésben részt vevők szláv nyelven beszéltek egymással, ezért a bosnyák vagy szerb maffiára gyanakodott. A szemtanú, aki egyébként újságíró, azt mondta az alábbi videóban is, hogy nem terroristák voltak. 

A helyi lapok szerint a megtámadott emberek az étteremben ettek, és a fodrászüzletből látták, hogy már régóta figyelik őket. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport