Bernát, Felícia
EUR 383,33 Ft
USD 362,89 Ft
8 °C
30 °C

Az Iszlám Államnak fogadott hűséget a strasbourgi merénylő

2018.12.22. 16:59

Az Iszlám Állam terrorszervezett elkötelezett híve volt a december 11-ei strasbourgi lövöldözés elkövetője egy videofelvétel szerint - állítottak szombaton francia igazságügyi források az AFP hírügynökségnek.

A hatóságok a merénylet után két nappal agyonlőtt Chérif Chekatt otthonában bukkantak rá a felvételre egy USB adathordozón. A videón Chekatt hűséget fogad az Iszlám Államnak - írta a Le Figaro.

Chérif Chekatt
Chérif Chekatt
Fotó: Handout / Reuters

A 29 éves elkövető a strasbourgi karácsonyi vásár látogatóira nyitott tüzet, és öt embert megölt, többeket megsebesített.

A merénylő halála után az Iszlám Állam azonnal azt állította, hogy Chekatt a dzsihadista szervezet "katonája" volt. A francia hatóságok, Christophe Castaner belügyminiszter és több elemző is azonban eddig megkérdőjelezték ezt.

Cherif Chekattnak hosszú a bűnlajstroma: Franciaországban, Németországban és Svájcban 27 alkalommal ítélték el valamilyen bűnügyben. Feltételezések szerint a börtönben radikalizálódott. Chekattot Strasbourg Neudorf negyedében lőtték le múlt csütörtökön két nap hajtóvadászat után.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek