18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

80 évre ítélték a 8 éves kislány 30 év után elkapott gyilkosát

2018.12.24. 19:34

Nyolcvan év börtönre ítélte a bíróság John Millert, azt az amerikai férfit, aki még 1988-ban rabolta el, erőszakolta és ölte meg a 8 éves April Tinsleyt – írja a Metro brit kiadása. Millert, mint azt nyáron megírtuk, harminc év után, kukában talált használt óvszereknek köszönhetően sikerült elfogni idén júliusban.

A férfi az USA-beli Indiana államban 1988 áprilisában követte el a szörnyű bűncselekményt. April Tinsley egy barátnőjével sétált hazafelé, amikor rájuk támadt, és a lányt elrabolta. A holttestet három nappal később találták meg, egy árokban találtak rá, 32 kilométerre az otthonától. Az orvosszakértői vizsgálatok kimutatták, hogy a kislányt megerőszakolták és megfojtották.

A gyilkost a rendőröknek nem sikerült elfogniuk, pedig üzenetet is hagyott, majd éveken át küldözgetett leveleket a kislány családjának. Sőt, 2004-ben újra felbukkant, cetliket hagyott kislányok kerékpárjain azzal az üzenettel, hogy ők lesznek a következő áldozatai, és utalt arra, hogy ő ölte meg annak idején Tinsleyt.

1531752165801

A rendőrök DNS-minták segítségével 2009-re megbizonyosodtak arról, hogy az üzeneteket valóban az 1988-as gyilkos írta, ám elkapni ekkor sem sikerült. Végül idén májusban egy nyomozó küldte el a mintákat egy cégnek, akik ezek kivizsgálására szakosodtak, és több hasonló megoldatlan ügyön is dolgoztak már. Ők, számos nyilvános adatbázist átfuttatva egy testvérpárra találtak, majd ennek nyomán a rendőrök átkutatták az egyik testvér, John Miller lakókocsiját, ahol a szemétkukában három használt óvszert találtak. Az ezeken talált DNS-minták egyezősége jelentette a bizonyítékot.

Miller, amikor elfogták, csak annyit mondott, April Tinsley. Később beismerte a bűnösségét, beszélt a gyilkosság körülményeiről is. Az ügyvédje szerint Miller megbánta, amit tett, az ügyészek szerint viszont halálbüntetést érdemelt volna.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport