Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Letartóztattak egy svájci állampolgárt a Marokkóban meggyilkolt turisták halála miatt

2018.12.29. 23:02

Letartóztattak egy svájci állampolgárt az Atlasz-hegységben, Marokkóban elvágott torokkal megtalált két túrázó nő meggyilkolásával összefüggésben - írja a Guardian. Az ügy a terrorizmussal is összefügghet.

A férfi letartóztatásához annak gyanúja vezetett, hogy "részt vett marokkói és szub-szaharai állampolgárok toborzásában, hogy azok terrorcselekményeket hajtsanak végre külföldi célpontok ellen, valamint fegyveres erők ellen szolgálati fegyvereik eltulajdonítása érdekében", közölte a nyomozóhatóság. A letartóztatott férfinak egyúttal spanyol állampolgársága is volt, és Marokkóban tartózkodott.

Az ügyben már 19 további embert tartóztattak le, köztük négy fő gyanúsítottat, akik egy három nappal a turisták meggyilkolása előtti videóban felesküdtek az Iszlám Állam szolgálatára. A helyi rendőrség szóvivője ugyanakkor "magányos farkasnak" nevezte a négy férfit, és azt állította, a gyilkosságot nem az Iszlám Állam szervezte meg.

A két nő holttestét december 17-én, nagyjából 10 kilométerre találták meg Imliltől, ami a kiindulópontja a legmagasabb észak-afrikai csúcsra, a Toubkalra induló túráknak.