Gál
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Az amerikai vezérkar szilveszterkor hülyébbet twittelt, mint Trump bármikor

2019.01.01. 06:56

Az Egyesült Államokban utcabálokkal és a legtöbb helyen zuhogó esőben köszöntötték az új esztendőt. A nagyvárosokban az immár szokásos megerősített biztonsági intézkedéseket léptették életbe, New Yorkban azonban minden korábbinál erőteljesebbek voltak az óvintézkedések, írja az MTI.

A metropoliszban hétezer egyenruhás rendőr és körülbelül ugyanennyi civil ruhás rendőr vigyázta a biztonságot, Manhattan belvárosában már délután lezárták az utcákat, és a látogatók csak többszörös ellenőrző pontokon keresztül juthattak el a Szilveszter esti utcai gála helyszínére, a híres Times Square-re.

„Ez lesz a leginkább védett és a világ egyik legbiztonságosabb rendezvénye” – nyilatkozta az ABC televíziónak James O'Neill a New York-i rendőrség vezetője korábban.

A Times Square-en a zuhogó eső ellenére is rengetegen voltak, bár az első jelentések szerint nem kétmilliónyian, hanem csak mintegy 700-800 ezren gyűltek össze a téren és a környező utcákban.

A hagyományos óriási kristálygömb narancssárgás-lilás ködben való leengedését - amellyel az új esztendőt köszöntötték - valamennyi amerikai tévécsatorna élőben közvetítette.

Az óév utolsó napjának délutánján az Egyesült Államok Stratégiai Főparancsnoksága – amelynek székhelye a nebraskai Omahában van - Twitter-bejegyzést tett közzé, amelyben közölték, hogy „a főparancsnokság készen áll” arra, hogy a hagyományos kristálygömbnél valami sokkal nagyobbat dobjanak le a Times Square-re. A főparancsnokság később rosszízű tréfának minősítve a mikroblog-bejegyzést, bocsánatot kért a történtekért: „A korábbi szilveszteri Twitterünk rossz ízlésről tanúskodik, és nem tükrözi az értékrendünket”.

Ki a nagyobb Twitter-troll?

 • 5381
  Dajcstomi bármikor
 • 2032
  Trump, amikor világpolitikát csinál
 • 1731
  A Stratégiai Főparancsnokság, ha viccelni akar
 • 584
  Trump, amikor gazdaságról politizál