Donát
1 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Pszichés beteg idegengyűlölő gázolt Németországban

2019.01.01. 15:52 Módosítva: 2019.01.01. 19:03
Gyalogosok közé hajtott egy autós szilveszter éjjel a németországi Bottropban, a Ruhr-vidék meghatározó szénbányászati és közlekedési centrumában. A hatóságok szerint a szándékos támadásban legkevesebb négyen megsérültek.

Az 50 éves esseni férfi több helyszínen próbált elgázolni embereket, és a bottropi belvárosban sikerült is belehajtania egy csoportba. Essen és Bottrop mindössze 12 kilométerre esik egymástól, vélhetően nem tudatosan, hanem csak száguldozás közben keveredett a szomszédos német városba a tettes.

Áldozatai között szíriai és afganisztáni állampolgárok is vannak, több sebesült állapota súlyos. Egy 46 éves nő életveszélyesen megsérült. 

A gázoló autóját rendőrök tartóztatták fel. A férfit őrizetbe vették - olvasható a nyomozást irányító esseni ügyészség és a recklinghauseni rendőrkapitányság kedd délután kiadott közös közleményében.

Az eset valószínűleg célzott merénylet volt, amelynek indítéka az elkövető idegenellenessége lehet - közölték a hatóságok, hozzátéve, hogy a férfi idegenellenes kijelentéseket tett, amikor őrizetbe vették. Időközben azt is megállapították, hogy pszichés betegségben szenved.

Herbert Raul tartományi belügyminiszter bottropi tájékoztatóján elmondta: még a nyomozás elején tartanak, de az már biztos, hogy "egyértelműen az volt a férfi szándéka, hogy megöljön külföldieket". (MTI)