Együtt tüntet kedden magyar ellenzéki politikusokkal Judith Sargentini Brüsszelben

2019.01.06. 15:02

Keddre tüntetést hirdetett Brüsszelben az Orbán-kormány ellen a Radikális Európai Demokraták nevű szervezet (RED), amelyet Ujhelyi István szocialista EP-képviselő alapított. Az Európai Bizottság és az Európai Tanács székháza elé szervezett demonstráción magyar ellenzéki politikusok mellett az a Judith Sargentini, holland zöldpárti EP-képviselő is felszólal majd, aki azt a jelentést készítette, ami a magyar jogállamiság veszélyeire hívta fel a figyelmet, és amit végül kétharmados többséggel fogadott el az Európai Parlament, írja a 444.hu.

Budapesten és több vidéki városban már tavaly év vége óta tartanak a tüntetések, Budapesten éppen tegnap, szombaton volt egy nagyobb vonulás. A most meghirdetett brüsszeli tüntetésen felszólal Ujhelyi István és Judith Sargentini mellett Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője, illetve Németh Balázs, a Momentum és Kendernay János, az LMP politikusa, valamint Mester Barnabás (RED) is.

Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral és a nemzeti együttműködés rendszerével; ezt mind többek számára egyértelművé kell tenni az Európai Unióban is! Nem Brüsszelt kell megállítani, hanem a külpolitikai és európai uniós fronton is ámokfutást végző Fidesz-kormányt!

2019. január 8-án, 17:00 órakor tüntetést tartunk a Robert Schuman téren. Gyere el Te is, mutassunk fel együtt piros lapot Orbán Viktornak és rabszolgatartó rendszerének!

- írják a szervezők.



  • Tippek
  • Babaváró hitel