Zsanett, Janka
10 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Két német fiatal is eltűnt Egyiptomban

2019.01.07. 16:32

Eltűnt két német állampolgár Egyiptomban, jelentette be a német külügyminisztérium szóvivője Berlinben. Információik szerint egy fiatal német férfi eltűnése után egy újabb német állampolgárnak veszett nyoma Egyiptomban.

Az egyiptomi német nagykövetség kapcsolatban áll a helyi hatóságokkal, és azon fáradoznak, hogy mindkét esetről további információkat szerezzenek. A szóvivő hangsúlyozta, hogy két külön esetről van szó. Az érintettekre való tekintettel további részleteket nem árult.

A dpa német hírügynökség értesülése szerint az első esetben egy Gießenből származó 18 éves fiatalról van szó, aki december 17-én, Luxoron keresztül akart beutazni Egyiptomba, hogy meglátogathassa Kairóban élő nagyapját. Apja szerint mielőtt fia továbbutazott volna Kairó felé, megszakadt közöttük a kapcsolat, és azóta nem érkezett hír róla.

A második esetben egy 23 éves férfi az érintett, aki fiútestvérével együtt december 27-én a kairói reptéren át akart beutazni Egyiptomba. A hatóságok azonban a reptéren letartóztatták a fiatal férfit, és csak testvérét engedték belépni az országba, mondta el az édesanyjuk. A reptéren letartóztatott férfinak azóta nyoma veszett.

Mindkét férfinak német édesanyja és egyiptomi édesapja van, és mindketten német-egyiptomi kettős állampolgárok, írja az MTI.