Edina
0 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Amerikaiak is meghaltak az Iszlám Állam szíriai merényletében

2019.01.16. 17:58

Robbantásos támadást követtek el az Egyesült Államok vezette nemzetközi terrorellenes koalíció egyik őrjárata ellen az észak-szíriai Manbídzs városában, legalább 16 ember meghalt, jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) civil szervezet. A támadást elkövetését az Iszlám Állam (IS) dzsihadista szervezet vállalta magára, egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát.

Az OSDH szerint a város központjában lévő egy étterem elleni támadásban legalább két külföldi katona vesztette életét. Egy amerikai tisztviselő azonban azt mondta, hogy négy amerikai van a halálos áldozatok között. Később a nemzetközi koalíció is megerősítette a Twitteren, hogy amerikaiak haltak meg, de ennél pontosabbat nem mondott.

A robbantásnak kilenc civil halálos áldozata van, a többi halott a koalíciós katonákat kísérő helyi kurd-arab milícia tagja volt. Tíz civil és egy koalíciós katona sebesült meg a támadásban, többek állapota válságos, ezért félő, hogy a halottak száma növekedni fog.

Az OSDH megjegyezte, hogy a támadás helyszínének a környéken orosz katonai rendészek is járőröznek.

Ez volt az első alkalom, hogy öngyilkos merényletet követtek el a nemzetközi koalíció ellen, és az első robbantásos támadás azóta, hogy Washington december végén bejelentette: kivonja csapatait Szíriából, írja az MTI.