Klaudia
0 °C
12 °C

Terrortámadás előkészítése miatt fogtak el egy férfit Szerbiában

2019.01.16. 09:35

Terrortámadást előkészítésével gyanúsítják azt a vahhábita muszlim férfit, akit néhány nappal ezelőtt fogott el a szerb rendőrség - jelentette a belgrádi Blic alapján az MTI. Az újság információi szerint Armin Alibasicot január 13-án, a délnyugat-szerbiai Novi Pazarban fogták el a belbiztonsági szolgálat (BIA) és a rendőrség tagjai.

Armin Alibasic az utóbbi években a főleg bosnyákok által lakott országrészben, a Szandzsákban harcművészetet tanult, taktikai gyakorlatokat hajtott végre, valamint a hegyes területen gyakorolta a vadonban történő túlélést.

A férfi házában a rendőrség egy vegykonyhára bukkant, ahol robbanószer előállítására is alkalmas eszközöket, robbanószer-készítési útmutatót, az Iszlám Állam zászlaját, machetéket és a különböző városok Novi Pazartól való távolságát tartalmazó jegyzeteket talált.

A Blic úgy tudja, hogy a férfi az utóbbi időben robbanószereket készített, amiket a környéken próbált ki. Éppen ez ad okot arra, hogy a hatóságok úgy gondolják, terrortámadásra készült. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!