János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tálibok támadtak egy katonai bázisra, 12 katona meghalt

2019.01.21. 09:27

Az afganisztáni tálibok megtámadtak egy katonai bázist és egy rendőrségi kiképzőközpontot hétfőn az ország középső részén, tizenkét ember meghalt, 30 megsebesült - közölte helyi tisztviselőkre hivatkozva az MTI.

A Vardak tartomány székhelye, Maidansar elleni összehangolt műveletben a kormányzati létesítmények mellett egy öngyilkos merénylő működésbe hozta a járművébe rejtett pokolgépet. Ezután a fegyveresek tüzet nyitottak az afgán kormányzati erőkre.

A megtámadott bázison állomásozott az afgán titkosszolgálat mintegy 150 emberből álló egyik különleges alakulata is.

Szálem Asgerkhalil, egy helyi egészségügyi vezető közölte, hogy a támadás halálos áldozatai mind katonák voltak. Egyes sebesülteket a tartományi kórházakba szállítottak, a súlyosabb sebesülteket pedig közvetlenül a fővárosba, Kabulba.

A merénylet elkövetőjeként a szélsőséges tálibok jelentkeztek.

A mostanihoz hasonló tálib támadások szinte naponta történnek az ország területének mintegy felében. Az erőszakos cselekmények annak ellenére fokozódnak, hogy az Egyesült Államok egyre nagyobb erőfeszítéseket tesz a 17 éve tartó háború tárgyalásos rendezésére.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!