Lemondott az európai ügyekért felelős amerikai helyettes államtitkár

2019.01.22. 21:09

Bejelentette lemondását Wes Mitchell, az európai ügyekért felelős amerikai helyettes külügyi államtitkár, aki többek között a Magyarországgal kapcsolatos amerikai külpolitikát is felügyelte. 

"Az az érzésem, hogy elvégeztem azt, amit meg kellett tennem: kidolgoztam a külügyminisztérium európai stratégiáját" - mondta Mitchell, aki 2017-ben került a külügyminisztériumba. 

A The Washington Post című lap idézte Mitchell interjúját, amelyben a diplomata azt mondta: távozása nem a kormányzat politikája vagy a külpolitikai irányvonal elleni tiltakozás. Egyben dicsérte Mike Pompeo vezetési képességeit és külpolitikai vízióját. "Teljes mértékben támogatom őt, munkáját, az itteni vezetői csapatot" - idézik. 

A The Washington Post azt írta, Mitchell megfordította az előző elnök, Barack Obama kormányzatának kelet-közép-európai politikáját, és jelentős szerepe volt abban, hogy a magyar külügyminiszter tavaly Washingtonban tárgyalt Mike Pompeo külügyminiszterrel és John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadóval.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét