Bernadett
-2 °C
12 °C

Már 93 áldozata van a mexikói vezetékrobbanásnak

2019.01.22. 22:48

Kilencvenháromra nőtt a kelet-mexikói Hidalgo államban megcsapolt üzemanyag-vezetéknél történt robbanás halálos áldozatainak száma, 46 embert pedig továbbra is kórházban ápolnak.

A vezetéket üzemeltető állami olajvállalat, a Pemex közben elismerte, nem zárták el a vezeték szelepét azonnal, amikor észlelték a szivárgást, mert eleinte azt hitték, hogy nem jelentős. 

A Tuxpan és Tula városok között futó vezeték múlt péntek este robbant be, néhány órával azután, hogy Tlahuelilpan külterületén tolvajok illegális csapoló nyílást fúrtak rajta, és a helybéliek vödrökben kannákkal és vödrökkel próbálták felfogni a sugárban szanaszét fröcskölő üzemanyagot. A robbanás miatt hatalmas tűz ütött ki, és sok holttest szénné égett, ami lehetetlenné tette az azonosításukat.

A szerencsétlenség épp három héttel azután következett be, hogy Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök kampányt hirdetett a bandák ellen, amelyek megcsapolják az üzemanyag-vezetékeket, évente mintegy 3 milliárd dollár veszteséget okozva az államnak.

(MTI)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!