Eleonóra
-1 °C
12 °C

Túszdráma volt egy floridai bankban, öten meghaltak

2019.01.23. 21:35 Módosítva: 2019-01-24 00:13:59

Öt ember meghalt egy floridai bankban, miután egy fegyveres támadó szó nélkül tüzet nyitott az épületben, majd túszul ejtette a bent lévőket, és csak akkor adta meg magát, mikor a kommandósok behatoltak az épületbe – írja a WFLA.

A rendőrség közlése szerint egy férfi helyi idő szerint délután fél 1-kor hívta fel a 911-et azzal, hogy több lövést adott le a bankban. A rendőrök azonnal kimentek a helyszínre, és felszólították a támadót, hogy menjen ki, de nem tudták rávenni arra, hogy elhagyja az épületet.

A férfi még akkor is ellenállt, mikor a kommandósok behatoltak az épületbe, és ott próbálták meg jobb belátásra bírni, de végül megadta magát a túlerővel szemben. A rendőrök az esetet követően azt nyilatkozták, hogy többen megsérültek, később pedig kiderült, hogy

öt ember életét vesztette a támadás során.

A helyi rendőrfőnök tájékoztatásából azóta az is kiderült, hogy az elkövető egy 21 éves férfi, Zephen Xaver volt, az azonban nem derült ki, hogy mi volt az indítéka a támadásra.

A helyi felvételek tanúsága szerint a bank bejárata szinte teljesen megsemmisült, a rendőrök pedig a környező utakat teljes szélességükben lezárták. Az érintettek hozzátartozóit arra kérték, hogy egy közeli hotelben várakozzanak, amíg nem kapnak tájékoztatást családtagjaik állapotáról.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!