Csongor
1 °C
9 °C

Az FBI őrizetbe vette Trump korábbi tanácsadóját, barátját

2019.01.25. 12:39

Helyi idő szerint kora reggel az FBI őrizetbe vette Donald Trump amerikai elnök korábbi tanácsadóját és régi barátját, Roger Stone-t Floridában, írja a CNN. 

Stone a Robert Mueller különleges ügyész által indított nyomozásban került célkeresztbe, és most többek között az igazságszolgáltatás akadályozásával, hamis tanúzással és tanúk befolyásolásával vádolják. 

A vádirat szerint a Guccifer 2.0 nevű hekkerálca mögül az oroszok levelezésben álltak a Trump-kampány egy meg nem nevezett tagjával. Stone a Guardiannek azt mondta, lehet, hogy rá utal a szöveg. Stone korábban elismerte, hogy levelezett Guccifer 2.0-val a Twitteren, de továbbra is fenntartja, hogy jóhiszeműen járt el, így ártatlan.

Később Stone el is küldte a leveleket a Washington Postnak,  amelyekben ő a hekker kölcsönösen megdicsérték egymást, hogy milyen jó munkát végeznek. Stone egyszer elküldte egy cikkét Guccifernek, és kérte, hogy az ossza azt meg a Twitteren, Guccifer pedig megkérdezte, hogy Stone talált-e valami érdekeset a kiszivárogtatott anyagokban, és felajánlotta a további segítségét.