Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ítéletidő Indonéziában: száznál több halott és sebesült

2019-01-25T123303Z 931022403 RC18CBDD05E0 RTRMADP 3 INDONESIA-FL
2019.01.27. 09:35

A legfrissebb adatok szerint 68-an meghaltak és 47-en megsérültek az indonéziai Dél-Celebeszen pusztító áradásokban és földcsuszamlásokban. A heves esők hatására a tartományban tíz körzetet elöntött az ár, köztük a székhelyet, Makassart. Negyvenhét ember megsérült, és 3300-nak el kellett hagynia az otthonát, de a számok várhatóan még tovább nőnek.

Gowa körzet közigazgatási vezetője arról számolt be, hogy kényszerűségből, annak eliszaposodása miatt meg kellett nyitni egy víztározót, ami hozzájárult az áradás súlyosságához. A tartományi kormányzó pedig arra panaszkodott, hogy a földcsuszamlások részben az erdőirtás miatt történnek.

Az áradások, földcsuszamlások gyakoriak Indonéziában az esős évszakban, és az idén valószínűleg január végén, február első felében lesz a legrosszabb a helyzet. (MTI)

(Borítókép: Antara Foto / Reuters) 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!