Marcell
20 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Chicagóban hidegebb lesz a héten, mint az Antarktiszon

2019.01.29. 14:32

Rendkívüli hideg és havazás éri el Amerikát a héten, ami akár -29 fokos hideggel is járhat - olvasható a CNN oldalán. Chicagóban rekordalacsony hőmérséklet, előreláthatóan -27°F (nagyjából -33°C) várható.

Illinois államban emiatt életbe lépett a készenléti terv, hogy segítse a hatósági szerveket, valamint a lakosságot felkészülni a szélsőséges időjárásra. Chicago és az állam többi városa a rendkívüli hideg epicentrumának mondható.

Az extrém időjárásnak eddig két halálos áldozata van. Vasárnap a Minnesota állambeli Rochesterben találtak holtan egy fiatal férfit. A 22 éves Ali Alfred Gombo valószínűleg nem találta a kulcsait, ezért töltötte a vasárnap hajnalt a szabadban. Libertyville-ben, Illinois államban pedig egy közúti balesetben vesztette életét egy férfi a rossz útviszonyok miatt.

A hideg az ország többi részén is gondot jelent. Az amerikai Nemzeti Időjárás Szolgálat felhívta az állampolgárok figyelmét, hogy a nagy mennyiségű hó, valamint a fagyott utak miatt fokozottan óvatossággal közlekedjenek. Az ország több részén az iskolák többségében szünetet rendeltek el. Továbbá közel 3500 repülőgépjáratot töröltek szerdáig.

A szélsőséges időjárás az Egyesült Államok legnagyobb sporteseményét, a Super Bowlt is érintheti. Atlantát, ahol az év amerikaifoci-meccsét tartják vasárnap, kedden éri el a lehűlés, amit előreláthatóan 5 centiméter hó kísér majd. De egyenlőre nincs ok az aggodalomra, a hőmérséklet a vasárnapi kezdésre várhatóan enyhülni fog.