Szürreális internetes háború zajlik a brit hercegnők rajongói között

2019.01.29. 20:06 Módosítva: 2019.01.29. 20:06

Nagy-Britanniával kapcsolatban az utóbbi időben egyértelműen a brexit a fő téma, ma például mi is beszámoltunk arról, hogy Theresa May ismét a a brexittárgyalások újranyitását kérte az EU-tól.

A brit sajtónak szerencsére eközben is van ideje az igazán fontos dolgokkal foglalkozni, mint például azzal, hogy felszólítsák a közösségi oldalak felhasználóit arra, hogy mellőzzék a Meghan sussexi hercegnő és Katalin cambridge-i hercegnő ellen irányuló sértő megjegyzéseket – írja az MTI.

Az egész történet azzal kezdődött, hogy az elmúlt hónapokban szárnyra kapott a pletyka, hogy Harry herceg hitvese, Meghan és Vilmos herceg felesége, Katalin között ellenséges a viszony, ami részben hozzájárulhat ahhoz, hogy

a hercegnők rajongói között éles szóváltások zajlanak a közösségi platformokon.

A Buckingham-palota a közelmúltban már odáig jutott, hogy az Instagramtól kért segítséget a két hercegnővel kapcsolatos sértő hozzászólások kiszűrése és eltávolítása ügyében, a palota munkatársai ugyanis hetente több órát töltenek az uralkodói rezidencia hivatalos Instagram-oldalán lévő megjegyzések moderálásával és a rasszista, valamint szexista tartalmak törlésével.

A briteket egyébként valószínűleg jobban zavarja Meghan sussexi hercegnő viselkedése, aki tavaly szeptemberben felháborító módon becsukott maga után egy kocsiajtót, mostanában meg azért érte kritika, mert várandós kismamaként hivatalos eseményeken is megérinti, sőt, megsimogatja gömbölyödő hasát.

A The Times című brit napilap ezt megelégelve kedden vezércikket jelentetett meg, ami szerint a két hercegnővel kapcsolatos hozzászólások egy része túlságosan rosszindulatú ahhoz, hogy nyomtatásba kerüljön, egy részük pedig még fenyegetéseket is tartalmaz. Mint írták, a nőket több zaklatás éri az interneten, mint a férfiakat, és ez alól sajnos a királyi család sem kivétel.

A Hello! magazin még ennél is tovább ment egy fokkal: a lap kedvesség kampányt indított a héten, amelynek keretében arra buzdítja a felhasználókat, hogy jól gondolkodjanak el egy-egy goromba megjegyzés leírása előtt.

Számunkra elfogadhatatlan, hogy egymás ellen uszítsunk két nőt. Elfogadhatatlan a sértő, fenyegető megjegyzések, valamint rasszista és szexista tartalmak posztolása és elfogadhatatlan, hogy rátámadsz egy másik felhasználóra csak azért, mert nem értesz vele egyet.

– mondta a magazin egyik tudósítója, Emily Nash a kampányt bejelentő videóban.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM