Járókelőkre lőtt egy 70 éves férfi a korzikai Bastiában

2019.01.30. 18:24

Járókelőkre lőtt egy férfi szerda délután a Franciaországhoz tartozó Korzikán, Bastia egyik déli kerületében - írta a Le Figaro.

A támadás után a férfi a lakásában elbarikádozta megát, majd amikor az épületet körbevevő rendőrök beavatkoztak, főbe lőtte magát a fegyverével.  A tragédia hátterében az a konfliktus áll, amely a támadó kutyája miatt a szomszédokkal robbant ki. 

 férfi szerda délután 4 óra után a ház előtt hasba szúrta egy tapétavágóval az egyik szomszédját, egy 23 éves férfit, aki súlyosan megsebesült. A két férfi évek óta rossz viszonyban volt Orsoni kutyája miatt. Az állat néhány hónappal korábban megharapta a megtámadott szomszéd 20 éves barátnőjét, írja az MTI. 

Az első hírek öt, illetve hét sérültről szóltak. Rendőrségi források később megerősítették, hogy heten sérültek meg a támadásban, közülük egy ember a kórházba szállítás közben életét vesztette, egy másik sérültet pedig meg kellett műteni.

A Corsematin regionális lap portálja szerint a férfi késsel is megtámadta a járókelőket. A sérültek között van egy rendőr is.

A BFM hírtelevízió úgy tudja, hogy a gyanúsított egy 70 éves helyi lakos, a férfi büntetett előéletű, köztörvényes bűncselekmények és emberölés miatt ítélték el korábban,

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport