Virág
0 °C
2 °C

Méreginjekcióval végeztek ki egy rabot Texasban

2019.01.31. 05:23

Kivégeztek Texasban egy rabot, aki több mint harminc évvel ezelőtt agyonlőtt egy rendőrt egy kudarcba fulladt fegyveres rablás során. A 61 éves Robert Jennings mintegy három évtizede ült a siralomházban, írja az MTI. A halálbüntetést Texas állam huntsville-i börtönében méreginjekcióval hajtották végre helyi idő szerint szerda este.

A Houston Chronicle című helyi lap, valamint a börtön nyilvántartása szerint a rablás idején Jennings éppen feltételesen volt szabadlábon, miután egy másik rablás miatt kiszabott 30 éves büntetéséből 10 évet letöltött.

Elston Howard rendőr nem ügyfélként, hanem hivatalos minőségében volt a boltban. Le akarta tartóztatni a szexshop egyik dolgozóját, mert engedély nélkül vetítettek filmeket. Jennings három lövést adott le a rendőrre, az utolsót már akkor, amikor Howard magatehetetlenül feküdt a földön. A bolt előtt egy autóban várt rá társa, Robert Harvell, akivel vitába keveredtek, mikor Jennings elmondta, hogy lelőtte a bolt "biztonsági őrét".

A dulakodásban Harvell meglőtte Jenningset. Jenningset kórházba szállították, a rendőrök ott tartóztatták le. Harvellt anyja házában fogták el, ő 55 éves börtönbüntetést kapott.

Jennings az első halálra ítélt, akit az idén Texasban kivégeztek. 2018-ban 13 embert végeztek ki a déli államban.

Az Egyesült Államokban tavaly összesen 25 elítélten hajtották végre a halálos ítéletet.