Zsófia
15 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Áttért az iszlámra egy holland szélsőjobboldali politikus

2019.02.04. 19:49

A holland szélsőjobboldali Geert Wilders pártjának egy korábbi tagja bejelentette, hogy áttért az iszlámra. Joram Van Klaveren szerint akkor jutott erre, amikor elkezdett írni egy könyvet, és közben rájött, hogy egyre több dologgal ért egyet. 

Van Klaveren 2010 és 2014 között volt a holland parlament képviselője a Szabadságpárt színeiben, akkor lépett ki, amikor Wilders a 2014-es kampány egyik rendezvényén megkérdezte a közönségét, hogy több vagy kevesebb marokkóit akarnak-e az országba, a tömeg pedig elkezdte skandálni, hogy kevesebbet - írta a Politico

Amíg a Szabadságpárt tagja volt, Van Klaveren keményen kritizálta újdonsült vallását: az iszlámot hazugságnak, a Koránt pedig méregnek nevezte. Arra a kérdésre, hogy bűnösnek érzi-e magát korábbi kijelentései miatt, azt felelte, hogy egyszerűen csak tévedett. Hozzátette: akkoriban Wilders pártjában minden rosszat az iszlámhoz kellett kötni. 

Nem ő az első politikus a Szabadságpártból, aki áttér az iszlámra. Korábban Arnoud van Doorn-nal történt meg ez, utóbbi Twitteren gratulált Van Klaverennek, és megjegyezte: nem gondolta volna, hogy a Szabadság Párt lesz a vallásváltók keltetője.