Már 89-en jelentkeztek be ukrán elnökjelöltnek

2019.02.05. 08:20

Már nyolcvankilencen regisztráltatták magukat jelöltként a március 31-i ukrán elnökválasztásra – szemlézte az MTI az ukrán sajtót. A határidő vasárnap járt le, a központi választási bizottságnak pedig február 9-ig kell közzétennie a jelöltek végleges listáját.

A TESTÜLET EDDIG MINTEGY FÉLSZÁZ JELÖLT REGISZTRÁCIÓJÁT VIZSGÁLTA MEG ÉS 30-ÉT HAGYTA JÓVÁ.

Köztük van Petro Porosenko jelenlegi ukrán elnök is, aki vasárnap regisztráltatta magát. Az elnökválasztás favoritja mindazonáltal Julia Timosenko volt kormányfő, az ellenzékben lévő Haza párt vezetője.

A legutóbbi – múlt héten közzétett – felmérések eredménye szerint ugyanakkor az első helyre emelkedett az elnökjelöltek népszerűségi listáján Volodomir Zelenszkij showman, komikus színész, nagyon kis fölénnyel ugyan, de maga mögé utasítva az addig szilárdan vezető Julija Timosenkót.

Az IMF megszorításai alatt nyögő, rendkívül szegény országban a választás alapvetően a lakossági gázárról, a nemzeti büszkeségről és a felfokozott orosz-ellenességről szól. Már írtunk arról: két ismert politikai nagyágyú mellett a surranópályán szép csendben felúszott egy humorista is, aki könnyen megnyerheti a választást.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla