Kornélia
1 °C
14 °C

Jeff Bezost szexképekkel zsarolják

2019.02.08. 11:28

Az Amazon alapítója, Jeff Bezos zsarolással vádolja a National Enquirer nevű amerikai bulvárlapot, számolt be a BBC.

Bezos szerint a lap tulajdonosa, az American Media (AMI) megzsarolta, hogy intim fotókat oszt meg róla és párjáról, Lauren Sanchezről, ha nem fejezi be a nyomozást a lap után. A National Enquirer órákkal azután, hogy a milliárdos bejelentette, hogy elválik a feleségétől, privát üzeneteket tett közzé, köztük olyanokat is, amik arra utalnak, hogy Bezosnak viszonya volt. 

Állítólag az AMI azt szerette volna elérni a zsarolással, hogy Bezos nyilatkozatban mondja ki: a National Enquirer szivárogtatása nem politikai indíttatású volt. Bezos a blogján osztotta meg azt a levelezést, amiben az American Media egy ügyvédje tesz neki ajánlatot, hogy a nyilatkozatért cserébe elkerülheti az intim képek megosztását. 

Az amerikai üzletember úgy döntött, hogy ha kell, inkább maga osztja meg a kényes anyagokat. Bezos azt mondja, az egész támadás azzal lehet összefüggésben, hogy korábban megvásárolta a liberális Washington Postot, ami nem tetszik Donald Trumpnak és a hozzá közeli médiának. Az AMI-ról köztudott, hogy az amerikai elnök híve, a kiadó maga ismerte el, hogy az elnöki kampány során segített 150 ezer dollárral lefizetni egy playmate-et, hogy cserébe hallgasson a Trumppal kapcsolatos múltbeli afférjáról. "Nem fogok részt venni a zsarolásban, a politikai játszmákban, a korrupcióban. Inkább kiállok, nyilvánosságra hozom a dolgot, és meglátjuk mi sül ki belőle"  mondta az Amazon-alapító