Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
-1 °C
5 °C

Menekülő autósra célzott, egy járókelőt talált el egy erdélyi rendőr

2019.02.09. 17:12

Egy menekülő autót próbált megállítani egy lövéssel, de az autó helyett egy arra sétáló asszonyt sikerült eltalálnia egy rendőrnek az erdélyi Magyarón péntek este - írja a Főtér.ro alapján a 444.hu. A fegyvert rántó rendőr azután lőtt rá az autóra, hogy az nem volt hajlandó megállni a rendőrök jelzésére. 

A sofőr még 20 kilométerrel arrébb, Szászrégenben kezdett menekülni, itt próbálta meg először megállítani egy rendőr, mire a fék helyett a gázra lépett. A rendőrök ekkor üldözni kezdték és szóltak a többi járőrnek a környéken. A magyarói rendőrök így már várták az arra hajtó szökevényt.

A hajszának viszont vége szakadt, amikor az autót megállítani szándékozó rendőr egy 59 éves arra járó asszonyt lőtt nyakon a kocsi helyett. A rendőrök felhagytak az üldözéssel és a szerencsétlen nő segítségére siettek, akit először Marosvőásárhelyre, mjd Kolozsvárra szállítottak kórházba. A menekülő sofőrt még 20 kilométerrel arrébb, Ratosnyán végül sikerült megállítani. 

Romániai rendőrök (képünk illusztráció)
Romániai rendőrök (képünk illusztráció)
Fotó: Daniel Mihailescu / AFP

A Maros megyei rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, egyelőre pedig csak annyit közölt, hogy a fegyverét elsütő 48 éves rendőr úgy látta, hogy a nagy sebességgel a rendőrök felé hajtó autó sofőrje a forgalom többi résztvevőjére is veszélyt jelentett. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport