Lukács
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Salvini nem örült az Eurovízió olasz nyertesének

2019.02.11. 17:29

Alessandro Mahmoud nyerte meg a hétvégén Sanremóban megrendezett zenei fesztivált Soldi (Pénz) című dalával. Így ő lesz az olasz versenyző a májusi Eurovíziós Dalfesztiválon.

A 26 éves Mahmoud észak-afrikai hangzásvilágú ritmikus beatszámmal győzött, amit ő maga marokkói popnak nevezett a Local szerint. Az ötnapos fesztiválon a tévénézők, valamint egy szakértőkből és újságírókból álló testület szavazott a legjobbra. A versenyzők pontszámait 50 százalékban a nézők szavazatai adták.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter nem örült együtt a szavazókkal. „Ez volt a legjobb olasz dal?” – írta a Twitterén. Szavai mögött ott volt, hogy Mahmoud anyja olasz, de apja egyiptomi. A belügyminiszter azt is megírta, hogy ő a római rapperre, Ultimóra szavazott volna.

„Száz százalékig olasznak érzem magam” – nyilatkozta az énekes a szombati győzelem után Salvininek válaszolva.

Az idei Eurovíziós Dalfesztivált május 14. és 18. között rendezik meg Tel-Avivban, miután a tavalyi lisszaboni döntőt Netta Barzilai izraeli énekesnő nyerte Toy című dalával. A Dal című műsor február 23-i döntőjében derül ki, hogy Magyarországot ki képviseli a versenyben. A döntőt a Duna Televízión láthatja a közönség.