Albin
0 °C
11 °C

Lövöldözés volt egy amerikai kisváros irodaépületében, 1 ember meghalt

2019.02.15. 23:41

Lövöldözés volt az Egyesült Államokban a Chicago melletti Aurora városban pénteken, a tettest őrizetbe vették, a helyi sajtó egy halottról és több sebesültről számolt be – közölte az MTI.

Az elkövető egy gyár irodaépületénél, a kétszázezres lakosságú város ipari negyedében kezdett lövöldözni. A helyi rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai percekkel az első lövések eldördülése után lezárták a környéket és elfogták a lövöldözőt. Négy rendőr és több civil megsebesült, őket két kórházba szállították, sebesülésük súlyosságáról azonban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk. Clayton Muhammed, a helyi önkormányzat szóvivője először újságírókkal azt közölte, hogy a sebesültek állapota stabil, de később a rendőrség bejelentette, hogy az egyik áldozat belehalt a sérüléseibe.

Az egyik szemtanú a helyi televíziónak arról számolt be, hogy látta a lövöldözőt, akiben felismerte a gyár egyik férfi dolgozóját. "Mindenkire lövöldözött" - fogalmazott a szemtanú az ABC televízió chicagói szerkesztősége munkatársának nyilatkozva. Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője közölte: Donald Trump elnököt tájékoztatták a történtekről, és az elnök folyamatosan figyelemmel kíséri a fejleményeket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport