Krisztina
16 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Kirúgott munkás lőtt le több embert Chicago mellett

2019.02.16. 07:49

Öt halottja van a Chicago melletti Aurorában elkövetett lövöldözésnek, meghalt az elkövető is, jelentette az MTI tudósítója a rendőrség tájékoztatása alapján.

Az NBC televízió késő esti híradójának értesülései szerint az elkövetőt a lövöldözés reggelén elbocsátották a munkahelyéről, ez motiválhatta tettét.

Az első jelentések még arról szóltak, hogy a lövöldöző férfit a rendőrök elfogták. Később közölték, hogy a tettest a rendőrséggel vívott tűzharcban agyonlőtték. Az elkövetőt Gary Martinként azonosítottak.

Gary Martin 45 éves, és annak a gyárnak a dolgozója volt, amely mellett lövöldözni kezdett. Tettének okára egyelőre nincs magyarázat.

Az első lövések utáni percekben kivonuló rendőrök közül öten megsebesültek, őket kórházban ápolják, egy hatodik rendőrt pedig könnyebb térdsérüléssel elláttak és már haza is engedtek. Valamennyiük állapota stabil.

Donald Trump elnök a Twitteren fejezte ki együttérzését az áldozatoknak és családtagjaiknak. „Amerika veletek van” – írta az elnök és egyúttal megköszönte a rendőrök munkáját is.

A fegyvereladások korlátozását és szigorítását követelte több amerikai politikus is, köztük Gabby Giffords, aki korábban maga is lövöldözés áldozata volt, vagy Richard Durbin illinois-i demokrata párti szenátor.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport