Zoltán
-4 °C
9 °C

Orbán hétfőn Izraelbe utazik

2019.02.18. 08:02

A visegrádi országok (V4) és Izrael csúcstalálkozójára Jeruzsálembe utazik hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök – tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.

A magyar delegációban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is részt vesz. Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia és Izrael vezetőinek megbeszélését a jeruzsálemi King David szállodában tartják, ahol a tárgyalások után közös sajtótájékoztatót is terveznek. 

A csúcstalálkozót megelőzően kétoldalú egyeztetést folytat egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő – közölte Havasi Bertalan.

Nem megy el viszont a V4-ek jeruzsálemi találkozójára a lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki, miután az izraeli miniszterelnök, Benjámin Netanjahu varsói látogatása végén állítólag azt mondta, hogy „a lengyelek együttműködtek a nácikkal a holokauszt elkövetésében”. Helyette a külügyminiszter megy Izraelbe, írja a Reuters.