Legalább 78 halott egy bangladesi lakástűzben

2019.02.21. 05:45

Tűz ütött ki egy többemeletes lakóépületben szerda este Banglades fővárosában, Dhakaban - olvasható a BBC oldalán. Eddig hatvankilenc áldozata van a tűzvésznek, ám ez a szám valószínűleg emelkedni fog. 

A lakók nagy része nem tudott időben kimenekülni a négyemeletes házból. Kétszáz tűzoltó vonult ki a helyszínre, és folyamatosan kutatnak további túlélők után.

Ali Ahmed, a helyi tűzoltóság vezetője szerint a tűz idején közlekedési dugó volt, ezért sokan nem tudtak elmenekülni. A mentést tovább nehezítette, hogy nagyon szűkek a környékbeli utcák.

Az épületben lakások mellett raktárhelyiségek is voltak, melyeket gyúlékony vegyszerek tárolására használtak. Helyi tudósítók szerint a tűz nagyon gyorsan átterjedt a környező épületekre, legalább öt másik ház is kigyulladt. A tűz továbbterjedését ugyan sikerült megállítani, de az oltást még nem fejezték be. 

 Mikor ott voltam a gyógyszertárban, hallottam egy nagy robbanást. Hátrafordultam és láttam, hogy az egész utca lángol. Mindenhol lángok voltak. Én is megégtem. 

- nyilatkozta Haji Abdul Kader, a tűzeset egyik túlélője. A férfi boltját teljesen elpusztította a tűz. 

Bangladesben régóta fennálló probléma, hogy az épületek  biztonsági előírásait nem mindig tartják be. Hasonló baleset történt február közepén, akkor nyolc ember vesztette életét.  

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport