Lukács
7 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Kim Dzsongun felült a családi diktátorvonatra, és már Donald Trump felé robog

2019.02.23. 23:24 Módosítva: 2019.02.24. 07:56

Áthaladt az észak-koreai-kínai határon az a páncélozott vonat, amellyel valószínűleg Kim Dzsongun észak-koreai vezető utazik Phenjanból a vietnami Hanoiba, ahol a jövő héten találkozik Donald Trump amerikai elnökkel, írja az MTI az NHK japán köztévé alapján.

A japán televízió által bemutatott felvételen látható vonat hasonlít arra a vonatra, amelyen az észak-koreai vezető korábban Kínába utazott. A felvétel tanúsága szerint a vonat áthaladt a két ország közötti határon, a kínai Tantung város közelében. Egy phenjani diplomáciai forrás a TASZSZ orosz hírügynökségnek megerősítette, hogy a Kim Dzsongunt szállító vonat helyi idő szerint szombat délután elindult a fővárosi vasútállomásról. Szombaton jelentette be az észak-koreai vezető hivatalos látogatását a vietnami külügyminisztérium.

Arról, hogy Kim Dzsongun az anyatejjel szívhatta magába a páncélozott vagonok iránti rajongást, hiszen a Kim-családban gyakran használták az ilyen egyedi járműveket, itt írtunk.

Egy másik cikkben pedig a vonat belső kialakítását mutattuk be, különös tekintettel a lila diktátordíványra.

Hanoiban február 27-én és 28-án tartják a csúcstalálkozót Kim Dzsongun és Donald Trump amerikai elnök között. A február 27-28-i hanoi csúcstalálkozót megelőzően az amerikai és az észak-koreai vezető Szingapúrban találkozott először tavaly júniusban.

A csúcstalálkozó színhelye várhatóan a vietnami kormány vendégháza lesz - értesült a Reuters hírügynökség. Tartalék helyszínt is kijelöltek, a hanoi Metropol szállodát, Kim feltehetően a Melia szállodában lakik majd a látogatása alatt. A vietnami külügyminisztérium megtiltotta az élő közvetítést a Melia hotelből és a Hanoi központjában fekvő, turistalátványosságnak számító Hoan Kiem tótól, valamint a Mariott szállodából, ahol Donald Trump szállása lesz.