Ákos, Bátor
4 °C
11 °C

Többen meghaltak az olaszországi szélviharban

2019.02.23. 19:14 Módosítva: 2019.02.23. 21:07

Legalább három ember meghalt szombaton Olaszországban a fákat kicsavaró és falakat ledöntő erős szelek pusztításában, írja az MTI.

Az ANSA olasz hírügynökség jelentése szerint az erős szelek ledöntöttek egy falat a közép-olaszországi Frosinone településen, aminek következtében két, hetvenes éveiben járó ember vesztette életét.

A RaiNews24 olasz közszolgálati hírcsatorna beszámolója szerint egy ember életét vesztette, miután egy fa rádőlt autójára a Róma melletti Guidoniában. Nápoly közelében egy nő és lánya sérült meg, amikor kidőlt egy fa.

A Rómában tomboló szelek miatt elővigyázatosságból lezárták az ókori amfiteátrumon kívül a Forum Romanumot és a Palatinus-dombot magában foglaló Colosseum Régészeti Parkot – közölte a park igazgatósága Twitter-oldalán.

Bari mellett, a Pane e Pomodoro strandnál egy török teherszállító hajó zátonyra futott az erős szelek miatt, a kiszabadítására igyekvő vontatóhajó pedig a háborgó tenger miatt nem tudott segíteni. 

 A széllökések következtében törölték a kompjáratokat Capri, Ischia és a Lipari-szigetek irányába.

Olaszországgal párhuzamosan Horvátországban is súlyos a szél: a helyi meteorológiai szolgálat közlése szerint a széllökések elérték az óránként 191 kilométeres sebességet a horvátországi Split környékén. A városban és a környező településeken néhány utcát lezártak a röpködő üvegszilánkok és csempedarabok miatt. A széllökések következtében számos kisebb tűz ütött ki a dalmát tengerparton, egy tűzoltó könnyebben megsérült a lángok oltása közben.