Véglegesen letiltotta a Facebook a muszlimellenes botrányhőst

2019.02.26. 14:46

Véglegesen letiltotta a Facebook a muszlimellenes angol botrányhőst, Tommy Robinsont, írja a The Daily Beast. A döntést azzal indokolták, hogy a férfi "olyan posztokat osztott meg, amik erőszakra buzdítanak a muszlimok ellen", így a férfi milliós követőtáboros Facebook és Instagram profilját is törlik.

DE KI TOMMY ROBINSON, ÉS MIT TETT, HOGY SZIMBÓLUMMÁ VÁLT EGYES KÖRÖKBEN?

A harcosan muszlimellenes Robinson, eredeti nevén Stephen Christopher Yaxley-Lennon akkor lett ismert, amikor 2009-ben Lutonban megalakította a szélsőjobbos, muszlimellenes English Defence League-t. Róluk mi is írtunk, például egy londoni mecsettűz kapcsán, vagy amikor a halálbüntetés visszaállítását követelték egy londoni katonagyilkosság után. Robinson 2013-ban otthagyta a pártot, de az aktivizmusról nem tett le. 

2015-ben benne volt a Pegida nevű német antiiszlám mozgalom brit szervezetének megalakításában, de abból is lelépett. Tömegesen toloncoltatná ki az EU-ba bizonyos időn belül érkezett muszlimokat, akiket ő "kamumenekültnek" hív, 2017-ben társszerzője volt egy könyvnek, aminek az alcíme az volt, hogy a "Miért gyilkolnak a muszlimok az iszlámért".

Tavaly májusban tizenhárom hónap börtönt kapott a bíróság megsértéséért, mert a leedsi bíróság épülete előtt Facebook-élőt indított pénteken egy olyan tárgyalásról, amelyen egy muszlimokból álló bandát vádolnak gyerekmolesztálással és -erőszakolással, és amelyről a bíró elrendelte, hogy ne legyen közvetítés. Innen aztán óvadék ellenében augusztusban szabadult.

brit szoláriumtulajdonos-fociszurkolóról bővebben itt olvashat.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM