Két mozdonyvezető összeverekedett, 25-en meghaltak Kairóban

2019.02.27. 09:57 Módosítva: 2019.02.27. 13:10

Hatalmas tűz ütött ki egy vonaton, ami Kairó főpályaudvarára futott be Alexandriából - írja a Mirror. Helyi források szerint legalább 24 ember meghalt, 50 pedig megsérült. 

A helyszínről szörnyű képek terjednek a Twitteren.  

 A képeken elszenesedett holttestek is láthatóak, ahogy szétszórva hevernek a peronon.

Egy szemtanú beszámolója szerint hatalmas robbanás hallatszott, amikor egy vonat nekihajtott a vágány végén lévő ütközőbaknak. 

A szemtanú a peronon állt, és saját szemével látta, hogy egy szerelvény nagy sebességgel belefutott az ütközőbakba. Az emberek menekülni kezdtek, és sokan amiatt haltak meg, hogy felrobbant a mozdony üzemanyagtartálya. Egy felvételen látszik, ahogy a mozdony becsapódik az állomásba:

A helyszínen sűrű, fekete füst gomolygott az ég felé.

Az egyiptomi főügyész szerint az ügyben indított nyomozás kiderítette, hogy a halálos balesetet két mozdonyvezető verekedése váltotta ki. Nabíl Szadek szerint a szerencsétlenséget okozó szerelvény vezetője a kézifék bekapcsolása nélkül szállt ki a vezetőfülkéből, hogy egy társával verekedjen. A mozdony bekapcsolt fék hiányában egyre nagyobb sebességgel belerohant az ütközőbakba. Az egyiptomi állami televízió szerint az elszabadult mozdony vezetőjét őrizetbe vették.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport